Biody Xpert ZM

Biody Xpert ZM
Cijena: 20 300.00 kn (1 mjerilica i software) , 6 290.00 kn (upgrade za prehranu)

Opis proizvoda

Što je višefrekvencijska bioimpedancija?

TEHNOLOGIJA

Primjenjivanje bioimpedancije započelo je u 18.stoljeću , kao poveznica između elektriociteta i  ljudskog tijela a što je proučavao fizičar Luigi Galvani.
Mnogi  znanstvenici s vremenom su razvili predviđanja jednadžbi na temelju Lukaski HC frekvenciji tijekom 80-ih, a onda u 90-ima, s uvođenjem konceptom multi-frekvencijskog koncepta koji omogućava razlikovanje između vanstanične i unutarstanične vode,  ova neinvazivna tehnika je omogućila mjerenje impedancije ljudskog tijela sa strujom niske vrijednosti (400 do 800 µA) na različitim vrijednostima frekvencije. Također pruža električnu shemu ljudskoj tijela, uglavnom:

Tkiva u organizmu (proteini) imaju biodinamički obrambeni odgovor na protok struje; ta reakcija je vrlo važna na nižim frekvencijama te postaje zanemariva na visokim frekvencijama.

Stanična membrana je vrlo otporna i djeluje kao dielektrik/izolator između vodiča koji je nastao djelovanjem malih stanica fluida. Stanice će biti više ili manje reaktivne ovisno o mjernoj frekvenciji. Fluidi (na primjer krv, limfe, intracelularne vode, urin) se ponašaju kao elektrolita.

Masti uglavnom se ponašaju kao izolatori.

 

AMINOGRAM
Biootpor  naša je osnovna djelatnost

Alain i Mélody LETOURNEUR osnovali su 2003. godine tvrtku Aminogram . Tvrtka je rezultat 25-godišnjeg  iskustva u području bioimpedancije, softverskog balansiranja prehrane  i dodataka prehrani.

Sve do 2005. godine, multi-frekventna bioimpedencija je korištena u kliničkom istraživanju i testiranju od strane medicinskih stručnjaka. Ova metoda je efikasnija od monofrekventne bioimpedancije. Međutim, zbog skupe cijene i mjerenja softvera koji nisu davali očekivano točne rezultate,  sustav nije doživio uspjeh. Nešto kasnije, iste godine, Aminogram je razvio Aminostats BioZM, opremu za multifrekvencijsku bioimpedanciju  sa  profesionalnim softverom za  mjerenje. Zahvaljujući cijeni, koja je slična monofrekventnoj opremi te lakoći korištenja softwarea, ova tehnologija je uvedena u upotrebu za opću javnost.
U 2006., Aminogram je razvio novi i inovativni sustav pored postojećeg Aminostats BioZM softvera za mjerenje. Novi sustav nudi osobno balansiranje hrane.
Od 2007. do 2013. godine, prva multifrekvencijska bežična oprema za bioimpedanciju, koristi se kao profesionalna oprema za bioimpedanciju.  U 2014., od strane Aminograma, stvorena je nova oprema, BiodyXpert ZM, patentirana u Francuskoj. Tvrtka je imala ambiciju da BiodyXpert ZM postane što  efikasnija profesionalna oprema u medicinskom sektoru a zahvaljujući investicijama od strane BPI Investment,  Aminogram je uspio razviti tu tehnologiju.